Blogg

Hage

Er en støttemur søknadspliktig?

Og hva med grensen mot naboen?

Du har kanskje drømt om en støttemur i naturstein, men blir litt skremt av dette med søknadsplikt og grenser - trenger jeg en landmåler?

Vi har samlet alle svarene her; det er virkelig ikke så ille som man skulle tro.

Ikke-søknadspliktige prosjekter

Direktoratet for byggkvalitet skriver følgende:

Man kan bygge en forstøtningsmur uten å søke hvis den er inntil 1,0 meter høy og ligger minst 1,0 meter fra nabogrense. Muren kan være 1,5 meter høy hvis den ligger minst 4,0 meter fra nabogrensen. Muren må heller ikke hindre sikt mot vei. Det må søkes hvis det finnes begrensninger i kommunale planen som kommuneplan eller reguleringsplan.

Man kan altså bygge en mindre støttemur uten å søke.

Nederst i artikkelen ser du et prosjekt vi har hatt som ikke var søknadspliktig. Kunden skulle bygge hage og gikk for en støttemur i naturstein for å utnytte hele potensiale som tomten hadde.

Resultatet ble en nydelig eventyraktig hage.

Søknadspliktige prosjekter

Når støttemuren overskrider det som er beskrevet i paragrafen må det søkes til kommunen. Det tar ca 3-4 uker fra man søker, til man får svar på søknad. Når denne er godkjent, kan arbeidet settes i gang.

Vi har samarbeid med ingeniørkontoret Target Consulting AS når det gjelder disse søknadene, så dette slipper du som kunde å tenke noe på.

Etter befaring fra Craft Entreprenør får du et pristilbud som inkluderer denne søknaden.

Nederst i artikkelen er et bilde av et typisk prosjekt som er søknadspliktig. Her går muren langs tomtegrensen. Dette er en genial måte å utnytte hele tomten på!

Landmåling/grenser

En støttemur bygges gjerne langs tomtegrensen for å utnytte tomtens potensiale. Men hvor går grensen mot naboen? Det blir fort bråk om du setter muren 1cm (eller mindre) inn på naboen sin tomt. Da er det godt å ha noen med kompetanse innen gps og måling.

I Craft Entreprenør har vi drevet med landmåling i over 12 år og har et GPS-system der vi enkelt kan måle hvor grensen går.

Bilde av en nydelig hage der Craft Entreprenør har utført hagearbeid.
Støttemur som ikke var søknadspliktig

Bilde av en søknadspliktig støttemur.
Søknadspliktig støttemur som går langs tomtegrensen.

Bilde av Stig.
Vi har mer enn 12 års erfaring innen landmåling.

Har du spørsmål knyttet til ditt hageprosjekt? Nøl ikke med å ta kontakt med oss.

Les mer...
Hagedesigner
Hage

Samarbeid med hagedesigner

Da vi startet opp Craft entreprenør merket vi at mange hadde vanskelig for å se for seg hvordan hagen ville bli med nye murer og opparbeidelse. Dette gjaldt særlig tomter med skrått terreng og høydeforskjeller, men også på store flate tomter kan det være vanskelig å utnytte tomten skikkelig, og dele inn i gode soner.

Vi inngikk et samarbeid med en hagedesigner og hageplanlegger, Synnøve Kraavik. Hun har en stor lidenskap for hage og uterom, og elsker å utnytte hver minste krik og krok. Hun har mange års erfaring innen design og hage.

Vi så raskt at dette tilbudet var populært.

Synnøve er ikke bare hagedesigner men også dekoratør og stylist. Her gjøres en jobb for panorama hotell.

Hagedesign er ikke bare trendy og populært, det er også i noen tilfeller helt avgjørende for et bra resultat.

Et prosjekt der det ble nødvendig med hjelp fra en hagedesigner var i Bjørgeveien.

Kunden fant oss på facebook og ville gjerne bruke oss til sitt store prosjekt.

Mer om dette prosjektet kan du lese om i et eget blogginlegg. Du finner det her.

Noen av Synnøve sine hagedesign:

Hage med basseng ++

Les mer...
Hage

Kundehistorie - "Ny hage som ligner en park"

Når resultatet blir bedre enn forventet, DET liker vi! Det er alltid ekstra kjekt når kundene blir fornøyd, og de aller fleste føler faktisk resultatet blir bedre enn forventet.

En av våre kunder har tatt seg tid til å skrive litt om prosessen og opplevelsen rundt forvandlingen av hagen deres.

Her er Ellinors egne ord:

Da vi bygget nytt hus i 2015, viste lommeboken helt tydelig at hagen måtte vente noen år. Inntil videre fikk vi nøye oss med å legge på et lag med jord og få sådd en plen, for å slippe å bo i en grå og trist grushaug. Etter 5 år hadde vi fått spart opp nok til å sette i gang utendørs. Vi hadde bestemt oss for at vi ønsket å ha oppvarmet svømmebasseng, men bortsett fra det var vi temmelig blanke.

Da vi snakket med Craft Entreprenør, fortalte de oss at de nå hadde begynt å samarbeide meden egen hagedesigner. Om vi var interesserte i å involvere henne, så kunne hun komme på en befaring og dele sine tanker. Dette takket vi ja til, noe vi ikke har angret ett sekund på!

Hagedesigneren kommer på besøk

Synnøve kom og så seg rundt, og ba oss komme med ønsker. Hun delte også noen av sine egne tanker, og spurte hva vi tenkte om det. For eksempel nevnte hun ganske raskt at eiendommen burde deles i flere platåer for å få best utnyttelse. Tomten vår hadde en stor og bratt skråning i utkanten, og vi hadde vanskelig for å se potensiale i den delen av eiendommen. Synnøve kom med en rekke forslag, som frukthage, betongplatting, treterrasse, små natursteinsmurer med integrerte trappetrinn, utestue, levegg og masse annet lurt. Deretter tok hun med seg tegningene og begynte å lage en skisse.

"Her må det være en feil!?!"

Da vi fikk se det ferdige forslaget, var min første tanke: “Nei men - vi har vel ikke så stor eiendom? Her må det være noe feil?” Det viste seg at vi hadde mye større tomt enn vi hadde sett for oss. Og nå skulle den utnyttes til fulle!

Ideene til hagedesigner.
Stor forvandling
Slik det så ut før

Hagen ble forvandlet, ligner en park

Etter at vi hadde gitt klarsignal, så ble det omfattende arbeidet påbegynt umiddelbart. Det har vært utrolig fasinerende å se hvordan de ansatte i Craft Entreprenør fikk tryllet den puslete hagen med masse ubrukelig areal, om til noe som ligner en park!

Vi fikk tre platåer, oppdelt med nydelige steinmurer. Det ble grønne områder med plen, platting med spesialbygget sittebenk, frukthage, lune kroker og utestue med grillplass. Og ikke minst, en høy mur som rammet inn eiendommen og sørget for at hver minste kvadratmeter fikk utnyttet sitt fulle potensiale.

Hagen blir brukt masse, hver dag året rundt. Den har blitt både praktisk, brukervennlig og ikke minst lekker.

Det viste seg at vi hadde mye større tomt enn vi hadde sett for oss.

Vi har fått laget en film av prosjektet, se den under her :)

Les mer...
Støttemur i naturstein
Hage

Fra steinete skråning til ferdig hage med natursteinsmur

Når man skal gjøre noe med tomtens utforming, så kan det av og til være vanskelig å vite hvor man starter. Du står og ser på den store, bratte skråningen som ikke kan brukes sånn den er nå. Hvordan skal du få en best mulig utnyttelse av eiendommen din?

Her kan du lese om hvordan våre kunder gikk frem.

Kundene våre hadde en tomt på Sotra som var skrånet og dårlig utnyttet. De kontaktet oss og ville gjerne ha oss på en befaring. Stig avtalte å møte dem på eiendommen, og sammen gikk de gjennom hva som kunne gjøres for å få en bedre utnyttelse av tomten.

Det ble raskt klart at en høy tørrmur langs tomtegrensen, som så ble fylt inntil, ville utgjøre en enorm forskjell. Dette ville gi en mye mer romslig hage, og samtidig gi eiendommen et mer ryddig og eksklusivt utseende.

Før man setter i gang..

Det er ikke fritt frem å sette opp murer av den størrelsen. Det må først søkes om tillatelse fra kommunen. Akkurat sånne byråkratiske prosesser kan være nok til at du ikke orker å sette i gang med prosjektet.

- Hvordan søker man egentlig om noe sånt?

- Hva trengs av tegninger, kart, beskrivelser og annet av vedlegg?

Slapp helt av! Dette med søknadsplikt trenger ikke du som kunde å tenke mye på. Vi vil mer enn gjerne hjelpe deg med denne prosessen

Tilbake til Stig og tomten på Sotra.

Den steinete skråningen var ikke av det enkleste slaget. Det var tydelig at her måtte noe av fjellet også fjernes.

Men, kunden kunne senke skuldrene, og bli geleidet av Stig gjennom hele prosessen. Nødvendige godkjennelser ble innhentet, og arbeidet kunne starte.

Resultatet ble en helt nydelig natursteinsmur i kvalitetsstein fra Voss Stein. Fargespillet i denne steinen er helt unikt, og gjør seg bemerket.

Se før og etter-bilder under her:

Det var tydelig at her måtte noe av fjellet også fjernes.

Før...
Etter⭐

Før..
Etter⭐

Kunden ble svært fornøyd, og da er også vi fornøyde!

Hvis du også har en skrånet tomt du vil utnytte, så se også på dette prosjektet vi hadde i Bjørgeveien. Her satt vi opp flere natursteinsmurer slik at kunden fikk utnyttet tomten over flere nivå og kan bli brukt til forskjellige soner. Det ble en utrolig spennende hage som vi gleder oss til å se ferdig når planter osv er kommet på plass :)

Vi tar oppdrag i Bergen og omegn , Askøy og Øygarden kommune. Ta kontakt på tlf eller via skjema under her for pris på natursteinsmur og støttemur. Vi har gratis og uforpliktende befaring og pristilbud.

Les mer...
Hage

Bygge støttemur i skråning

I 2020 hadde vi et flott prosjekt i Bjørgeveien. Kunden fant oss på facebook, tok kontakt, og ønsket å bruke en lokal entreprenør på sitt store prosjekt. Tomten/ hagen lå i skrånet terreng og det var behov for støttemur mot vei.

Gratis befaring ble gjennomført og kunden fortalte at det var vanskelig for dem å se mulighetene siden høydeforskjellene var så store på tomten. Her trengte de mer enn bare èn støttemur!

Vi gav gode tips og innspill som kunden likte godt, men det var fortsatt vanskelig å se for seg og tro på at ideene var mulig å få til. På dette prosjektet ville kunden gjerne har hjelp av en hagedesigner. Vi satte han i kontakt med vår samarbeidspartner, Synnøve Kraavik.

Hagedesigner kommer inn i bildet

Det viste seg å være en god idè å ta kontakt med en hagedesigner. Synnøve kom med gode ideer og tegnet opp det hele med flotte skisser og forklaringer. Da ble kunden begeistret og bestilte oss straks til oppdraget.

Les mer om vårt samarbeid med Synnøve her.

Ideene skisset flott opp, og ikke minst i riktig målestokk.
Planskisse med forklaringer.
Skisse i målestokk som viser nivåene tydelig.

Søknadspliktig mur

Vi så at størrelsen på støttemurene / natursteinsmurene kunden ønsket var søknadspliktig og vi satt kunden i kontakt med ansvarlig søker. En slik søknad om støttemur har behandlingstid på ca 2 uker.

Når muren ble godkjent tok kunden igjen kontakt med oss og vi avtalte oppstart. Oppdraget ble ferdig i desember til avtalt tid og kunden var strålende fornøyd både etter men også underveis i prosjektet.

Vi fikk gode tilbakemeldinger også fra naboer og forbipasserende på natursteinsmurene. Kunden ønsket også mer tørrmuring i hagen og vi avtalte å holde kontakten.

Godt samarbeid med kunden er noe vi setter stor pris på og etterstreber. Nok et nydelig oppdrag fullført!

Istedenfor en høy støttemur ble det laget flere murer slik at hagen ble delt inn i flere nivå.

Ønsker du pris på støttemur? Kanskje en mur mot nabo?

Ta kontakt på skjema under her så hjelper vi deg!

Les mer...
photo_2021-01-07_12-20-11|photo_2020-12-03_10-28-18|photo_2021-01-07_12-31-24|photo_2020-12-03_10-29-42|photo_2020-07-05_22-08-22|photo_2021-01-07_12-45-48|photo_2021-01-07_12-47-13|photo_2021-01-07_13-17-34|photo_2021-01-07_12-20-40|photo_2021-01-07_12-20-11-1
Hage

Lysere tider

Vi er raskt på vei mot lysere tider, og mange begynner å tenke på hva som bør være ferdig utendørs til våren og sommeren. Du har kanskje noen ønsker og drømmer om hva vi vil få gjort og begynt på?


Utearealene får ikke alltid stemmerett under husbyggingen og blir kanskje litt nedprioritert når et hus skal bygges. Dermed står ofte utearealene igjen når alt det andre er ferdig. I dette blogginnlegget skrev vi om at utearealene ofte bør planlegges sammen med husbyggingen, og at det kan være lurt å lage en plan tidlig. Dette er ikke mulig for alle, og det forstår vi godt. Det trenger ikke alltid være så stor ulempe å utsette utearealene litt. Det kan derimot være lurt å la det vente litt hvis man ikke har klare tanker og ideer, man har også gjerne nok å ta stilling til under en husbygging. Den største ulempen er hvis man bare begynner å gjøre noe uten særlig peiling og tanker, og bare vil ha en terrasse eller en grønn flekk til våren og sommeren. Da kan det hende noe må tas opp igjen hvis man senere vil utnytte hele tomten.

Fra et prosjekt i Hetlevik. Her har vi revet gamle betongmurer og erstattet med naturstein. Kai, strand, trapper, gjerder og ferdigplen ble det også.


Vi foreslår..

Hvis du allerede tidlig på året begynner å se for deg litt hva du ønsker, hva du helst vil ha plass til og skisser/skriver ned dette, da er du på god vei mot en helhetlig plan. -En plan som også vil vise seg å være økonomisk for deg.

Ta så kontakt med en entreprenør og la de se på arealet du har disponibelt og forklar hvilke tanker du selv har. Entreprenøren kan fortelle og hjelpe deg med hvilke muligheter du har hvis du f.eks har skrånet tomt. Da kan du få utnyttet tomten din mye bedre enn du kanskje hadde sett for deg. Med natursteinsmur/ tørrmur kan du ramme fint inn tomten din,. Hvis den er veldig skrånet så kan du lage hagen i flere nivåer, avgrenset av murer og trapper i stein, slik vi gjorde hos denne kunden. Dette blir ofte spennende og vakre hager. Visste du forresten at natursteinsmurer ofte er rimeligere en murer laget i betong?

Et godt samarbeid med de utførende er gull! Vi vil gjøre så godt vi kan for at du skal få din drømmehage og utnytte arealet best mulig.

Her har vi Stig med enda et ferdig prosjekt i 2020. Trapper i stein som skiller nivåer i hagen er blitt veldig populært-

Hagedesign

Hagedesign er ikke lett, og det er en grunn for at det er et eget fag :) Men, man kommer også langt med skrive opp hva man ser for seg og kan forklare dette med litt skisser for en entreprenør. Spør etter litt tilbakemeldinger på tankene dine og om entreprenøren tror det lar seg gjøre eller om det trengs mer nøyaktige skisser osv.

Om du har mange ideer men ikke helt klarer å plassere disse, eller ikke har peiling men ønsker å utnytte arealet med flere soner osv, så kan det være lurt å ta kontakt med en hagedesigner og få litt hjelp rundt dette. Det kan svare seg å bruke noen tusenlapper på litt veiledning før man setter i gang med store prosjekt. Vi samarbeider med en dyktig hagedesigner og kan sette deg i kontakt med henne om du er interessert i det. Les mer om det her.

Hagedesign er ikke alltid like lett å få til selv. Spør en hagedesigner om hjelp til å plassering og veiledning.
En liten hageplan laget av hagedesigneren vi samarbeider med.

Da ønsker vi deg lykke til i prosessen og minner om at vi har gratis befaring og gir gratis pristilbud.

Ta kontakt på skjema under her så hjelper vi deg i gang!

Les mer...
photo_2019-04-11_10-00-57|photo_2019-04-25_13-40-13
Grunnarbeid

Massebalanse

Massebalanse, hva er det?


Riktig planeringshøyde har mye å si for prisen på grunnarbeid. Sprenger du deg for langt ned må mye masser kjøres vekk, og planlegger du huset for høyt i forhold til tomten må mye masser tilkjøres.

Derfor kan det være lurt å få en entreprenør til å se på tomten og mulighetene tidlig i husbyggingsfasen, gjerne før huset er ferdig tegnet.

En entreprenør vil kunne hjelpe deg med hvilke alternativer du har og hva som er lønnsomt og best for ditt husprosjekt. Grunnarbeid er faktisk en av de postene der det er størst variabler og mest å spare med riktig planlegging.

Vi kan ikke få sagt det ofte nok: En gjennomført plan helt fra starten i byggeprosessen har mye å si for sluttsummen. Kanskje ender du opp med å spare inn til en fin natursteinsmur bare ved å planlegge massebalansen.😉

Ta kontakt for en gratis og uforpliktende befaring og pris på grunnarbeid. Bruk gjerne skjema i bunn av innlegget her.

Les mer...
kyle-ellefson-Y6T1a4gU4ss-unsplash|MG_8138|nik-macmillan-YXemfQiPR_E-unsplash|MG_8067|MG_8022|MG_8022-1|MG_8125|MG_8097|MG_8099|MG_8059
Hage

Hvordan planlegge hagen

Visste du at en opparbeidet hage kan øke verdien på eiendommen din? Hage og uteområdet er noe du egentlig bør du begynne å tenke på så snart tomten er kjøpt.

Det er ingen tvil om at det er kostnadsbesparende  å legge en skikkelig plan på hele uteområdet.
Når våren nærmer seg strømmer vi nordmenn til hagesentrene og impulshandler planter og blomster, de fleste av oss helt uten en plan.
Men, med litt planlegging vil du kunne spare flere tusen hvis du har tenkt å oppgradere hagen. Hvordan planlegge hagen og hvor skal man begynne?

Du bør spørre deg:
Er det best med en lettstelt hage for deg eller er du typen som elsker å bruke timevis på stell av planter og bed i hagen?  


     Det er viktig å drømme i planleggingsfasen, men det er aller viktigst å være realistisk i forhold til egen innsats.
Har du interesse og litt kompetanse på hage og planlegging klarer du fint å skisse en plan selv, men har du mange ideer og ikke vet hvordan det hele skal sys sammen, da er det greit å ta kontakt med en hagedesigner!  



Se etter hvordan sol og vindforholdene er på tomten din og lek med tanken på å skape ulike soner og hvordan ulike nivåer kan skape spennende elementer i hagen.   Vær kreativ og lag en funksjonell plan.  

Natursteinsmur på skrå tomt glir fint inn i terrenget.
Ved  nivåforskjeller kan en trapp i naturstein være et god idè.

Ikke tenk så mye på kostnadene i starten. Når hovedtrekkene i hageplanen din er klar kan du se på hva elementene vil koste. Du kan da endre noen elementer for å spare inn til noe annet uten å forkaste hele planen.
F.eks er belegningsstein  rimeligere  enn brostein i granitt. Betongheller er også rimeligere enn Skifer. Et viktig punkt er at alt må ikke gjøres med en gang, begynn med gode rammer, da er det enklere å fylle inn senere!  

Det kan virke mye å investere i f.eks en støttemur laget i naturstein, men på sikt vil man få en fin og lettstelt hage. Når grunnarbeidet er gjort skikkelig får man mye mer igjen for pengene og man begynner i riktig ende på veien mot drømmehagen.

 

En dag januarsolen tittet frem tok vi med oss kamera og tok  turen til Renate Bernhardsen, en av våre kunder i 2019.  På denne eiendommen har vi gjort grunnarbeid, murer, trapp og hagearbeid.  Renate forteller at allerede før huset var kommet opp var planen klar for hagen.    

Vi får lov til  å stille noen spørsmål:

" Hva var grunnen for at dere startet så tidlig med hagen i byggeprosessen?  

Hun svarer:"Tomten vår ligger i skrått terreng, så for å få best mulig utnyttelse av den ble det nødvendig med en del støttemurer. Det var også sånn at det ville bli vanskelig å komme til med gravemaskin foran huset når det først kom opp, derfor ble vi nødt til å ta tak i hageplanleggingen samtidig som vi planla huset. Vi visste en del om hva vi ville at hagen skulle inneholde, og hvordan stil vi ønsket, men å sette alt sammen til en helhet var ikke like lett. Høydeforskjellen på ca 3 m var også en utfordring å løse på en fin og samtidig praktisk måte.  

"Gjorde du planlegging osv selv?"  

Renate:" Nei, tilfeldigvis har jeg en venn som er landskapsarkitekt. Hun hjalp oss med å kartlegge hvor i hagen det var naturlig at folk beveget seg, med tanke på utganger fra huset osv, og hvor det ville bli roligere soner. En tilnærming jeg aldri hadde tenkt på før.  Det var en kjempehjelp til å finne ut hva som skulle være hvor. Hun hjalp oss også å løse overgangen mellom de to høydenivåene, hvor vi endte på en sti med organisk form, og en kortere trapp i naturstein. Vi er veldig glad for at vi valgte å planlegge hagen så tidlig så vi kunne på enklest og billigst mulig måte få gjort det som måtte gjøres foran huset, og at vi nå har en plan å gå etter som vi kan ferdigstille etterhvert."

Vi takker for samtalen og må også knipse et bilde av Renate i steintrappen vi har laget. Kanskje blir det her morgenkaffen skal nytes om sommeren?

Huset er tegnet av Renate selv og er bygget av  Bergen Boligutvikling . Vi i Craft entreprenør har gjort grunnarbeid, murer og hage.
 

Skal du bygge hus i år eller skal endelig få satt opp noen murer og opparbeide hagen?

Ta kontakt for et GRATIS pristilbud og befaring. Vi tar oppdrag i Bergen og omegn, Askøy og Øygarden kommune.

Vi tilbyr grunnarbeid, natursteinsmur, betongkant og gjerder, steintrapp og andre tilpassinger av nivåforskjeller i hagen.

Les mer...
Natursteinsmur 2020

En mur er ikke bare en mur!

Naturstein har til alle tider vært det viktigste materialet i veibygging, og håndmurte veier og veikonstruksjoner kan en finne fra gammel tid.
I 1960- årene gikk tørrmuring "av moten" og betongmurer ble mer eller mindre benyttet der man før laget tørrmur. Men, fra 1980-årene har bygging av tørrmur/natursteinsmur tatt seg opp igjen, med god hjelp fra gravemaskinene.
Naturstein er et vakkert byggemateriale som hører hjemme i det norske landskapet. Årsakene til at det nå er mer populært er både at det passer fint inn i de fleste miljø og at tørrmurer er rimelige å bygge.
En rett byggd tørrmur er en sikker og holdbar konstruksjon.
Når du velger en natursteinsmur fra oss skal du bli fornøyd!✨👍

Les mer...
bålplass|photo_2019-06-13_17-04-21-2|photo_2019-06-13_17-04-21-3|photo_2019-06-13_17-04-21-4
Natursteinsmur

Hva med en ny bålplass?

Har du del av tomten du ikke vet helt hva du skal gjøre med? Hva med å lage en flott bålplass?

Det blir stadig mer populært å gjøre mer utav hagen og uteområdene. Vi blir inspirert av hageprogrammer og andres hager igjennom sosiale medier. Å tilbringe tid i hagen om våren og sommeren er herlig, men høst og vinter kan også være en nydelig tid for hagekos.

TIPS: Lag soner i hagen som innbyr til å bli brukt flere årstider enn kun sommeren. En lun og fin grillplass / bålplass vil bli brukt hele året og ingenting er som å samles rundt et bål en vinterkveld med kakao i koppen. Med en slik sone kan du innby familie og venner til koselige kvelder foran bålpannen.

Prosjektet under fikk en flott natursteinsmur som avgrenset bålplass-sonen, og som også lager sonen lun for nordavinden. Slike ting som sol og vindforhold er lurt å tenke igjennom. Kjedelig med en flott uteplass som ikke blir brukt fordi den er plassert feil eller ikke har skjerming for vind.

Området merkes opp..
Stein for stein plasseres..
Den nye favorittplassen i hagen? Gleder oss il å se bilder fra denne bålplassen når den er ferdig.

Hagedesign og uterom blir stadig mer populært og vi strekker oss langt for å bygge det du ser for seg og drømmer om.  Ikke vær redd for å komme med spørsmål og utfordringer. Vi har også hagedesigner vi samarbeider med som kan hjelpe deg med planlegging. Ta kontakt via skjema under her eller tlf.

Vi tar oppdrag i Bergen og omegn, Askøy og Øygarden kommune.


Les mer...
Natursteinsmur - tørrmur
Natursteinsmur

Et vakkert og miljøvennlig valg

Natursteinsmur / tørrmur er et vakkert og miljøvennlig valg. Natursteinsmurer er solide og meget holdbare murer. De er også vedlikeholdsfrie, nærmest uslitelige og får naturlig preg. En natursteinsmur varer i generasjoner. I Norge har vi lange tradisjoner for bruk av naturstein til murer.

Vi har bred kompetanse og garanterer høy standard.
Du skal bli fornøyd når du velger en natursteinsmur laget av oss!

Les mer...

Kontakt oss

Takk for din melding!
Vi svarer deg innen kort tid.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vi benytter informasjonskapsler til å få anonym statistikk om hvilke sider som blir besøkt.